Objevte šťavnatý, živý a divoký svět octové fermentace

Naučte se vyrobit jablečný ocet 3x jinak a vyhnout se třem základním chybám v domácím octování

zdarma od 8.-10.8.2021, online octové kouzlení a sdílení

Během 3 dní se dozvíte o 3 začátečnických chybách, které jsem dělala a kterých doporučuji se vyvarovat

a naučíte se 3 způsoby, jak vytvořit základní, zerowaste a luxusní jablíčkový ocet

  ☘️ Milujete tvořit alespoň částečnou soběstačnosti, ale už je toho někdy na vás moc a přemýšlíte, jak se snáz popasovat s letní hojnosti ovoce a bylinek? 

☘️ Všechny ty marmelády a kompoty už vám přijdou těžkopádné, nechce se vám s nimi v horku vařit a stejně už jich je víc, než celá rodina za rok sní?  

☘️ Některé ovoce je tak kyselé, když se zavaří, že to bez hromady cukru ani není dobré? Takhle jste si tedy soběstačnost a zdravou lokální stravu nepředstavovala – kila cukru…

☘️ Cítíte nejistotu, když se pouštíte do nového způsobu zpracování ovoce a uvítala byste radu jak na to a čemu se naopak vyhnout?

Taky miluji zpracovávat ovoce a bylinky na zimu a ten pocit, že jsme i v zimě alespoň částečně soběstační.

ALE!

Někdy toho mám taky už plné zuby! Chci být s dětmi venku, ležet v trávě a koukat se do mraků. Cáchat se s dětmi v rybníce a hledat houby. Ne jen stát u polotny a hlídat teploměr a nahřívat skleničky na marmelády! Chci ale i tu soběstačnost! A léčivou sílu čerstvých potravin a bylin. A vůně, chutě, šťavnost, jiskru, vitamíny… Co s tím?

Chtěla byste si tvoření z darů rostlin také užít s lehkostí?

Jak by se vám líbilo:

♡ tvořit svou soběstačnost s letními a podzimními dary rostlin intuitivně, lehce a hravě?

♡ vědět, že plody a byliny neprošly tepelnou úpravou a je v nich zachována životadárná energie přírody?

♡ cukrem nakrmit raději octové kvasinky a po celý rok si užívat delikátní jemnou kyselost, chutě a vůně široké palety lahodných domácích octů?

♡ umět použít různé způsoby octové fermentace a vyhnout se začátečnickým chybám?

Proč se mnou?

♡  Rostliny a jejich dary jsou mou celoživotní láskou a vášní, zkoumám je, experimentuji si s nimi a učím se o(d) nich. O rostliny se zajímám už 30 let. Nikdy ale není pozdě začít a vy se do světa darů rostlin můžete ponořit zrovna teď. Chcete-li, ráda budu na vaší cestě průvodcem.

♡  Učím se a studuji knihy a materiály od tradičních českých bylinářů i zahradníků i od současných českých a zahraničních autorit v práci s léčivými a jedlými bylinami, lokálními a sezónními surovinami i v zahradničení a pěstování rostlin. Vy už hodiny na internetu a s knihami v ruce trávit nemusíte!

♡  V naší kuchyni se od jara do podzimu stále něco suší, nakládá, kvasí, fermentuje. Žiju tím, i když zatím bydlíme v malém bytě (aneb jestli nemáte vlastní zahradu, není to překážkou). Uvidíte, že se do toho můžete pustit i vy sami!

♡ Mám tři malé děti a konzervativního muže – svoje experimentální výrobky testuji právě a výhradně na nich (pokud nepočítám sama sebe).

Během 3 dní se dozvíte o 3 začátečnických chybách, které jsem dělala a kterým doporučuji se vyvarovat a naučíte se 3 způsoby, jak vytvořit základní, zerowaste a luxusní jablíčkový ocet

Začínáme za

Dny

:

Hodiny

:

Minuty

:

Vteřiny