5 denní minikurz zdarma 22.-26.3. 2021

  Divoké jaro – Rozkvést a vyživit

Jedlá a léčivá divočina bezpečně, chutně a hravě

Chtěli byste používat divoké jarní bylinky v kuchyni i péči o sebe, ale brání vám v tom třeba, že:

         trnete, jestli skutečně poznáte ty pravé?

        panikaříte, že místo jedlých bylin nasbíráte něco jedovatého?

        přemýšlíte, jestli je bezpečné krmit tím divokým listím děti?

        ztrácíte odvahu experimentovat v kuchyni, protože to stejně nikdo, natož děti nebude jíst?

        myslíte si, že je to sice fajn, nasbírat si na jaře pár kopřiv, ale co zbytek roku?

        říkáte si, proč sbírat plevel, když v supermarketu koupite celoročně širokou paletu zeleniny?

    Nebo máte jenom chuť jít se mnou na virtuální procházku, objevit svět divokých jarních bylinek, naučit se je správně a bezpečně sbírat a rozvířit usazenou energii ve svém kuchyni i v těle?

      Dozvíte se a získáte

           proč používat (nejen) jarní divoké a léčivé rostliny

          jak bezpečně poznat základní divoké bylinky pro použití nejen v kuchyni

          kdy a jak podávat divoké bylinky dětem, aby to bylo bezpečné a prospěšné

          inspiraci, jak uchovat sílu jarních bylinek pro celý rok

          jak bezpečně a šetrně byliny sbírat

          recepty pro čarování v kuchyni, tak aby chutnalo

      Ráda vás vezmu procházkou jarní krajinou, ukážu vám jarní byliny, povím vám o jejich benefitech i úskalích a odhalím možné způsoby použití.

      Chcete udělat radost příjemně strávenými chvílemi s rostlinami a tvořením? 

      Proč se mnou?

          Rostliny a jejich dary jsou mou celoživotní láskou a vášní, zkoumám je, experimentuji si s nimi a učím se o(d) nich už skoro 30let (jo, opravdu, odmalička!). Učím se každý den a stále budu, jsou pro mne nekonečným zdrojem inspirace.

          Učím se a studuji knihy a materiály od tradičních českých bylinářů i zahradníků i od současných českých a zahraničních autorit v práci s léčivými a jedlými bylinami, lokálními a sezónními surovinami i v zahradničení a pěstování rostlin.

          V naší kuchyni se od jara do podzimu stále něco suší, nakládá, kvasí, fermentuje. Žiju tím, i když zatím bydlíme v malém bytě (aneb jestli nemáte vlastní zahradu, není to překážkou).

          Mám tři malé děti a konzervativního muže – svoje experimentální výrobky testuji právě a výhradně na nich (pokud nepočítám sama sebe).

      Jak a kdy bude kurz probíhat?

      Materiály ke kurzu vám přijdou každý den do emailové schránky. Ke kurzu vytvořím také podpůrnou facebookovou skupinu. Na konci týdne v živém vysílání zodpovím vaše dotazy, budete li nějaké mít. 

      Začneme pěkně zjara, kurz bude probíhat od pondělí 22.3. do pátku 26.3.