provedu vás
KRAJINOU MEDOVÉ FERMENTACE
VEZMĚTE DO DLANÍ HOJNOST, VŮNI, CHUŤ, VYŽIVUJÍCÍ I PEČUJÍCÍ
SÍLU DARŮ ROSTLIN A UKRYJTE JI DO MEDU.
Užijte si chuťě a vůně jara, léta i podzimu po celý rok díky medovým fermentům.
Každá z nás může s lehkostí, hravě a intuitivně tvořit z darů rostlin – bylin, květů i plodů.
Pojďte to zažít také. Provedu vás sladkou a voňavou krajinou fermentace v medu.
Užijte si medovou fermentaci naplno s dary pozdního jara, léta i podzimu
Podzimní běh online kurzu od 6.10.2021
♡ Připadají vám postupy na zpracování bylin a plodů příliš složité, takže se vám do nich nechce pouštět?
♡ Máte pocit, že to samy nezvládnete a že bude zaneřáděná celá kuchyň?
♡ Rozčiluje vás, že většina postupů na konzervaci bylinek a ovoce pracuje s velkým množstvím rafinovanovaného cukru?
♡ Nechce se vám bylinky a plody tepelně upravovat nebo naopak mrazit kvůli ztrátě vitamínů, dalších vitálních látek i životadárné energie?
♡ Odrazuje vás zpracování bylin a ovoce ve velkém a představa , že stojíte hodiny zpocená u horké plotny?
♡ Ráda byste zařadila jedlé, divoké a pečující bylinky do vašeho každodenního života, ale nevíte jak na to?
Nebo „jenom“ hledáte
RADOST V TVOŘENÍ S HOJNOSTÍ,
která je všude kolem nás, a způsob, jak udělat další krůček směrem k
SOBĚSTAČNOSTI TVOŘENÉ S LEHKOSTÍ?
Jak by se vám líbilo:
♡ kdyby bylo možné užít si s lehkostí a po celý rok všeobjímající, šťavnatou a vyživující hojnost darů přírody
♡ kdybyste mohla zpracovat vždy klidně jen malou hrstičku hojnosti bylinek, květů či ovoce – žádné velké zavařování
♡ objevit širokou paletu darů rostlin – květů, plodů a bylin, díky kterým rozzáříte svou kuchyni celou škálou ovoněných a ochucených medů a medových sirupů
♡ kdybyste mohla do skleniček schovat jiskřivou životní energii, vůni, chuť, vyživující i léčivou sílu darů rostlin
♡ nepoužívat při zpracování plodů a bylin žádný rafinovaný cukr, mražení ani tepelnou úpravu
♡ kdyby se tvoření z darů rostlin pro vás stalo zábavnou a hravou alchymií, kterou si užijete klidně sama, ale i s dětmi
V kurzu, který jsem pro vás připravila
♡ se naučíte, jak nakladát bylinky a plody do medu 3 různými způsoby
♡ dozvíte se, jak medové sirupy uskladnit, co si pohlídat a čemu se vyvarovat
♡ získáte přehled o široké paletě květů, bylin, plodů a dalších darů rostlin, které lze v medu s úspěchem fermentovat
♡ objevíte, že tuto hravou metodu můžete užívat a tvořit s ní od jara do jara
♡ získáte inspiraci, kde a jak medové fermenty použít
Obsah lekcí
- 3 ZPŮSOBY jak na medovou fermentaci
- jak medové fermenty UCHOVÁVAT, co dělat a čemu se naopak vyhnout
- INSPIRACE PRO DALŠÍ KOUZLENÍ V KUCHYNI
- jedlé KVĚTY vhodné k fermentaci v medu
- BYLINKY vhodné k fermentaci v medu
- PLODY vhodné k fermentaci v medu
- JEHLIČNANY, šišky a jehnědy
- kořeny, koření a DALŠÍ DARY ROSTLIN vhodné pro fermentaci v medu
- RECEPTY pro vaši každodenní inspiraci
Proč se mnou?
♡ Rostliny a jejich dary jsou mou celoživotní láskou a vášní, zkoumám je, experimentuji si s nimi a učím se o(d) nich už 30 let. Vzdělávám se v oboru každý den a vím, že stále budu, protože jsou pro mne nekonečným zdrojem inspirace.
♡ Učím se a studuji knihy a materiály od tradičních českých bylinářů i zahradníků i od současných českých a zahraničních autorit v práci s léčivými a jedlými bylinami, lokálními a sezónními surovinami i v zahradničení a pěstování rostlin.
♡ V naší kuchyni se od jara do podzimu stále něco suší, nakládá, kvasí, fermentuje. Žiju tím, i když zatím bydlíme v malém bytě (aneb jestli nemáte vlastní zahradu, není to překážkou).
♡ Mám tři malé děti a konzervativního muže – svoje experimentální výrobky testuji právě a výhradně na nich (pokud nepočítám sama sebe).
Řekly o mých kurzech
Kurz moc doporučuji všem, kteří se chtějí o bylinkách naučit o hodně víc, než co dokáží všechny dostupné bylinkové kurzy a herbáře. To se nedá předat. To se musí vidět.
Když se laskavost zamiluje do přírody…
Heli, jsem nesmírně vděčná za to, že jsem mohla být u Tebe v kurzu.
Od prvního videa jsem nepřestávala být v úžasu nad tím, s jakou laskavostí a originalitou jsi svůj kurz vytvořila.
Nechat se Tebou provázet světem divokých bylinek je jako ocitnout se v pohádkovém světě zabaleném do jemného závoje laskavosti, autentičnosti a opravdovosti.
Tvá láska a respekt k přírodě z videí úplně prýští. Jsi nesmírně inspirativní a originální.
Bylinky jsi představovala takovou formou, že mě to dojímalo k slzám. Nejkrásnější na tom bylo to, že jsi dokázala skloubit pohádkovost, něhu a jemnost s faktickými údaji o bylinkách, takže i úplný laik z videí určitě pochopí, jak bylinku poznat a na co je dobré ji použít.
Kurz moc doporučuji všem, kteří se chtějí o bylinkách naučit o hodně víc, než co dokáží všechny dostupné bylinkové kurzy a herbáře. To se nedá předat. To se musí vidět.
“ Ačkoliv jsem poměrně zkušená, objevila jsem pro sebe spoustu nového. „
Milá Heleno, děkuju ti za krásné provedení létem, poetické i praktické, každopádně velmi inspirativní. Ačkoliv jsem poměrně zkušená, objevila jsem pro sebe spoustu nového. Bylo krásné moct být součástí toho, jak o rostlinách uvažuješ, samotných i při tvoření s nimi. Těším se na pokračování.
Co je součástí kurzu?
♡ 6 PDF lekcí přímo ve vaší e-mailové schránce – nemusíte nikde nic dohledávat
♡ jednotlivé lekce V PDF ke stažení – obsah jednotlivých lekcí ve formátu k vytisknutí – nemusíte sedět u počítače ani telefonu, vše si prostudujete v klidu na zahradě, v kuchyni nebo třeba na louce či ve vlaku
♡ podpůrná FB skupina po dobu 3 týdnů – NEJSTE NA TO SAMY – prostor k vlastnímu tvoření, k otázkám a sdílení
BONUSY KE KURZU
Navíc jsem pro vás připravila tyto prima bonusy, které si účastnice minulého běhu kurzu moc užily
♡ Sladké povídání – povídání u cukru, medu a dalších sladidlech a o našem vnímání sladké chuti – jak jej vnímám na své cestě já
♡ Videojednohubky s povídáním od rostlin – krátká videa s napojením na rostliny, která si užijete a u kterých si odpočinete a propojíte se s dary rostlin
♡ Možnost 15 minutové konzultace formou e-mailu nebo videohovoru se mnou po skončení kurzu – začnete s medovou fermentací samy kouzlit a možná se vám v hlavě vyrojí další dotazy – jsem tu pro vás – nabídka konzultace platí 3 měsíce po skončení kurzu (abyste měly motivaci se do toho opravdu pustit a neodkládat to)