provedu vás

KRAJINOU MEDOVÉ FERMENTACE

VEZMĚTE DO DLANÍ HOJNOST, VŮNI, CHUŤ, VYŽIVUJÍCÍ I PEČUJÍCÍ

SÍLU DARŮ ROSTLIN A UKRYJTE JI DO MEDU.

Užijte si chuťě a vůně jara, léta i podzimu po celý rok díky medovým fermentům.  

Každá z nás může s lehkostí, hravě a intuitivně tvořit z darů rostlin – bylin, květů i plodů.

Pojďte to zažít také. Provedu vás sladkou a voňavou krajinou fermentace v medu.

Užijte si medovou fermentaci naplno s dary pozdního jara, léta i podzimu

1. běh kurzu za předprodejovou cenu 880 Kč již od 14.6. 2021

♡ Připadají vám postupy na zpracování bylin a plodů příliš složité, takže se vám do nich nechce pouštět? 

♡ Máte pocit, že to samy nezvládnete a že bude zaneřáděná celá kuchyň?

♡ Rozčiluje vás, že většina postupů na konzervaci bylinek a ovoce pracuje s velkým množstvím rafinovanovaného cukru?

Nechce se vám bylinky a plody tepelně upravovat nebo naopak mrazit kvůli ztrátě vitamínů, dalších vitálních látek i  životadárné energie?

♡ Odrazuje vás zpracování bylin a ovoce ve velkém a představa , že stojíte hodiny zpocená u horké plotny?

♡ Ráda byste zařadila jedlé, divoké a pečující bylinky do vašeho každodenního života, ale nevíte jak na to?

Nebo „jenom“ hledáte

RADOST V TVOŘENÍ S HOJNOSTÍ,

která je všude kolem nás, a způsob, jak udělat další krůček směrem k

SOBĚSTAČNOSTI TVOŘENÉ S LEHKOSTÍ?

Jak by se vám líbilo:

♡ kdyby bylo možné užít si s lehkostí a po celý rok všeobjímající, šťavnatou a vyživující hojnost darů přírody

♡ kdybyste mohla zpracovat vždy klidně jen malou hrstičku hojnosti bylinek, květů či ovoce – žádné velké zavařování  

♡ objevit širokou paletu darů rostlin – květů, plodů a bylin, díky kterým rozzáříte svou kuchyni celou škálou ovoněných a ochucených medů a medových sirupů

♡ kdybyste mohla do skleniček schovat jiskřivou životní energii, vůni, chuť, vyživující i léčivou sílu darů rostlin

♡ nepoužívat při zpracování plodů a bylin žádný rafinovaný cukr, mražení ani tepelnou úpravu

♡ kdyby se tvoření z darů rostlin pro vás stalo zábavnou a hravou alchymií, kterou si užijete klidně sama, ale i s dětmi 

V kurzu, který jsem pro vás připravila

se naučíte, jak nakladát bylinky a plody do medu 3 různými způsoby

dozvíte se, jak medové sirupy uskladnit, co si pohlídat a čemu se vyvarovat

♡ získáte přehled o široké paletě květů, bylin, plodů a dalších darů rostlin, které lze v medu s úspěchem fermentovat

objevíte, že tuto hravou metodu můžete užívat a tvořit s ní od jara do jara

získáte inspiraci, kde a jak medové fermenty použít 

Obsah lekcí

  • 3 ZPŮSOBY jak na medovou fermentaci
  • jak medové fermenty UCHOVÁVAT, co dělat a čemu se naopak vyhnout
  • INSPIRACE PRO DALŠÍ KOUZLENÍ V KUCHYNI
  • jedlé KVĚTY vhodné k fermentaci v medu
  • BYLINKY vhodné k fermentaci v medu
  • PLODY vhodné k fermentaci v medu
  • JEHLIČNANY, šišky a jehnědy
  • kořeny, koření a DALŠÍ DARY ROSTLIN vhodné pro fermentaci v medu
  • RECEPTY pro vaši každodenní inspiraci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proč se mnou?

♡  Rostliny a jejich dary jsou mou celoživotní láskou a vášní, zkoumám je, experimentuji si s nimi a učím se o(d) nich už 30 let. Vzdělávám se v oboru každý den a vím, že stále budu, protože jsou pro mne nekonečným zdrojem inspirace.

♡  Učím se a studuji knihy a materiály od tradičních českých bylinářů i zahradníků i od současných českých a zahraničních autorit v práci s léčivými a jedlými bylinami, lokálními a sezónními surovinami i v zahradničení a pěstování rostlin.

♡  V naší kuchyni se od jara do podzimu stále něco suší, nakládá, kvasí, fermentuje. Žiju tím, i když zatím bydlíme v malém bytě (aneb jestli nemáte vlastní zahradu, není to překážkou).

♡ Mám tři malé děti a konzervativního muže – svoje experimentální výrobky testuji právě a výhradně na nich (pokud nepočítám sama sebe).

Řekly o mých kurzech

Kurz moc doporučuji všem, kteří se chtějí o bylinkách naučit o hodně víc, než co dokáží všechny dostupné bylinkové kurzy a herbáře. To se nedá předat. To se musí vidět.

Když se laskavost zamiluje do přírody…
Heli, jsem nesmírně vděčná za to, že jsem mohla být u Tebe v kurzu.
Od prvního videa jsem nepřestávala být v úžasu nad tím, s jakou laskavostí a originalitou jsi svůj kurz vytvořila.
Nechat se Tebou provázet světem divokých bylinek je jako ocitnout se v pohádkovém světě zabaleném do jemného závoje laskavosti, autentičnosti a opravdovosti.
Tvá láska a respekt k přírodě z videí úplně prýští. Jsi nesmírně inspirativní a originální.
Bylinky jsi představovala takovou formou, že mě to dojímalo k slzám. Nejkrásnější na tom bylo to, že jsi dokázala skloubit pohádkovost, něhu a jemnost s faktickými údaji o bylinkách, takže i úplný laik z videí určitě pochopí, jak bylinku poznat a na co je dobré ji použít.
Kurz moc doporučuji všem, kteří se chtějí o bylinkách naučit o hodně víc, než co dokáží všechny dostupné bylinkové kurzy a herbáře. To se nedá předat. To se musí vidět.

Marie Helen , www.mariehelen.cz

“ Ačkoliv jsem poměrně zkušená, objevila jsem pro sebe spoustu nového. „

Milá Heleno, děkuju ti za krásné provedení létem, poetické i praktické, každopádně velmi inspirativní. Ačkoliv jsem poměrně zkušená, objevila jsem pro sebe spoustu nového. Bylo krásné moct být součástí toho, jak o rostlinách uvažuješ, samotných i při tvoření s nimi. Těším se na pokračování.

Denisa, Divoženka v kuchyni

 

Co je součástí kurzu?

♡  5 dní = 5 lekcí přímo ve vaší e-mailové schránce – nemusíte nikde nic dohledávat

♡ jednotlivé lekce PDF ke stažení – obsah jednotlivých lekcí ve formátu k vytisknutí – nemusíte sedět u počítače ani telefonu, vše si prostudujete v klidu na zahradě, v kuchyni nebo třeba ve vlaku

♡ podpůrná FB skupina po dobu 2 týdnů – nejste na to samy – prostor k otázkám a sdílení

 

Kurz začíná v pondělí 14.6. 2021

Naučte se hrát si s medovou fermentací a zpracujte dary léta a podzimu, ať si je můžete v zimě užít –  za předprodejní cenu 880 Kč