online kurz

NAUČ SE KOUZLIT S DOMÁCÍMI OCTY Z OVOCE, BYLIN A KVĚTŮ

DOMÁCÍ OCTY ROZZÁŘÍ VAŠI KUCHYNI A DODAJÍ JÍ ŠMRNC

I ŠŤAVNATOST.

Vezmete do dlaní hojnost, vůni, chuť, vyživující i pečující sílu darů rostlin a proměníte ji v lahodný ocet.

Zdravý a gurmánský zážitek.

Ne nezbláznila jsem se, já vím, jak chutná a voní ocet. Ten kvasný lihový, co běžně koupíte v obchodě.

Ten ale v naší kuchyni už spoustu let nemá místo (pouze jako úklidový prostředek).

Nahradila ho pestrá paleta doma vyráběných octů ze zralého i nezralého ovoce, z bylin, květů, koření a dalších netradičních přísad. 

 provedu vás

KRAJINOU ŠŤAVNATÝCH A VOŇAVÝCH OCTŮ

První běh online kurzu od 16. srpna 2021.

Aktuálně za zaváděcí cenu.

♡ Připadají vám postupy na zpracování bylin a plodů příliš složité, takže se vám do nich nechce pouštět? 

♡ Máte pocit, že to samy nezvládnete a že bude zaneřáděná celá kuchyň?

♡ Rozčiluje vás plýtvání potravinami a neustálá produkce potravin v nových a nových obalech?

Nechce se vám bylinky a plody tepelně upravovat nebo naopak mrazit kvůli ztrátě vitamínů, dalších vitálních látek i  životadárné energie?

♡ Odrazuje vás zpracování bylin a ovoce ve velkém a představa , že stojíte hodiny zpocená u horké plotny?

♡ Ráda byste zařadila jedlé, divoké a pečující bylinky do vašeho každodenního života, ale nevíte jak na to?

I já jsem hledala způsoby, jak snadno a bez úmoru zpracovat ovoce a byliny, zachovat maximum živin i života, vůně, barvy, chutě i šťavnatost a prospět zdraví svému i své rodiny. 

Domácí octy se staly nedílnou součástí naší kuchyně a každý rok rozšiřuji jejich paletu o nové vůně i chutě.

Můžete taky!

Nebo „jenom“ hledáte

RADOST V TVOŘENÍ S HOJNOSTÍ,

která je všude kolem nás, a způsob, jak udělat další krůček směrem k

SOBĚSTAČNOSTI TVOŘENÉ S LEHKOSTÍ?

Jak by se vám líbilo:

♡ kdyby bylo možné užít si po celý rok všeobjímající, šťavnatou a vyživující hojnost darů přírody

♡ kdybyste mohla zpracovat vždy klidně jen malou hrst hojnosti bylinek, květů či ovoce – žádné velké zavařování  

♡ objevit širokou paletu darů rostlin – květů, plodů a bylin, díky kterým rozzáříte svou kuchyni celou škálou voňavých a šťavnatých octů

♡ kdybyste mohla do skleniček schovat jiskřivou životní energii, vůni, chuť, vyživující i léčivou sílu darů rostlin

tvořit z darů zahrady i krajiny s lehkostí a zároveň si užít tradičních způsobů konzervace, propojit se tak se zemí a svými kořeny?

♡ kdyby se tvoření z darů rostlin pro vás stalo zábavnou a hravou alchymií?

♡ kdybyste uměla kouzlit v kuchyni a tvořit jiskřivé a lahodné chutě nápojů i pokrmů? 

♡ kdybyste udělala další krůček k soběstačnosti a zamávala sbohem zbytečným odpadům u vás doma?

Naučíte se způsob,  jak JEDNODUŠE zpracovat ovoce a další dary rostlin, který znaly UŽ NAŠE BABIČKY a my jej můžeme opět vnést do našeho života a naučit ho naše děti. 

 Vejdete do světa DELIKÁTNÍCH A JISKŘIVÝCH CHUTÍ, který osvěží TRADIČNĚ I MODERNĚ laděnou lahodnou a gurmánskou kuchyni.

Naučíte se kouzlit lahodné osvěžující nápoje s MINIMEM CUKRU a ochucené octy.

Uděláte krok k PODPOŘE ZDRAVÍ SVÉHO TĚLA A SVÉHO TRÁVENÍ a vydáte se přirozenou cestou UCHOVÁNÍ VITÁLNÍ ENERGIE A ŽIVIN v rozmanitých živých octech. 

Budete umět vykouzlit LUXUSNÍ, ZDRAVÉ A GURMÁNSKÉ OCTY, které nelze nikde koupit a vytvoříte tak pro sebe i své milé něco, co má nevyčíslitelnou hodnotu.

 

V online kurzu, který jsem pro vás připravila

se naučíte, jak tvořit ovocné a bylinkové octy, slanokyselé octy (typu umeocet) a další netradiční octy

dozvíte se, jak octy nechat zrát, uskladnit, co si pohlídat a čemu se vyvarovat

♡ co je to octová matka, jak vzniká, co je zač a zda je (ne)zbytná 

♡ naučíte se způsoby, jak octovou fermentaci nastartovat

♡ získáte přehled o široké paletě květů, bylin, plodů a dalších darů rostlin, které lze pro octování s úspěchem používat

objevíte, že si tuto hravou metodu můžete užívat a tvořit s ní od jara do jara – celoročně

získáte inspiraci a recepty, kde a jak domácí octy použít, protože domácí octy, to nejsou jen kyselé okurky a sladkokyselá salátová zálivka 🙂

Tvořit octy je UMĚNÍ, ALCHYMIE A RADOST.

Krok k SOBĚSTAČNĚJŠÍMU, JEDNODUCHÉMU A NAPLNĚNÉMU ŽIVOTU.

Obsah modulů

  • 1. TÝDEN

    Probereme od základů, jak tvořit ovocné octy.

    Jak nastartovat octovou fermentaci a jaké podmínky jí ideálně vytvořit?

    Co je potřeba pro to aby byl ocet ideálně kyselý?

    Jaké ovoce můžeme pro octovou fermentaci použít?

    Co je to octová matka? Je nutná?

 

  • 2. TÝDEN

    Probereme jak se vyrábí umeocet a jak si jeho alternativy můžeme připravit doma

    Dozvíme se, z jakého ovoce můžete umeocet zkusit vytvořit

    Recepty s použitím ovocných octů

    Recepty s použitím umeoctů

 

 

 

3. TÝDEN

Květinové octy

Bylinkové octy a bylinkové octové maceráty

Recepty s bylinkovými a květinovými octy

Octy v péči o pleť a o vlasy 

 

  • 4. TÝDEN

    Octy s kořením

    Octy z netradičních surovin

    Zeleninové octy

    Zerowaste octy

    Nálož další receptové inspirace

 

 

 

Proč se mnou?

♡  Rostliny a jejich dary jsou mou celoživotní láskou a vášní, zkoumám je, experimentuji si s nimi a učím se o(d) nich už 30 let. Vzdělávám se v oboru každý den a vím, že stále budu, protože jsou pro mne nekonečným zdrojem inspirace. Vy už nemusíte trávit hodiny času a studovat hory knih a online materiálů!

♡  Učím se a studuji knihy a materiály od tradičních českých bylinářů i zahradníků i od současných českých a zahraničních autorit v práci s léčivými a jedlými bylinami, lokálními a sezónními surovinami i v zahradničení a pěstování rostlin. Zjednoduším pro vás komplexní informace z mnoha zdrojů, tak aby byly srozumitelné!

♡  V naší kuchyni se od jara do podzimu stále něco suší, nakládá, kvasí, fermentuje, i když zatím stále bydlíme v malém bytě a se třemi dětmi. Vím, že život v bytě s malými dětmi není překážkou pro tvoření s dary rostlin ani pro kroky k soběstačnosti, vy to můžete zkusit taky!

♡ Mám tři malé děti a konzervativního muže – svoje experimentální výrobky testuji právě a výhradně na nich a moje pokusy, už prošly přísnou kontrolou kvality. Nenabízím vám návody a recepty na něco, co nefunguje. 

Řekly o mých kurzech

„Kurz moc doporučuji všem, kteří se chtějí o bylinkách naučit o hodně víc, než co dokáží všechny dostupné bylinkové kurzy a herbáře. To se nedá předat. To se musí vidět.“

Marie Helen

Když se laskavost zamiluje do přírody…
Heli, jsem nesmírně vděčná za to, že jsem mohla být u Tebe v kurzu.
Od prvního videa jsem nepřestávala být v úžasu nad tím, s jakou laskavostí a originalitou jsi svůj kurz vytvořila.
Nechat se Tebou provázet světem divokých bylinek je jako ocitnout se v pohádkovém světě zabaleném do jemného závoje laskavosti, autentičnosti a opravdovosti.
Tvá láska a respekt k přírodě z videí úplně prýští. Jsi nesmírně inspirativní a originální.
Bylinky jsi představovala takovou formou, že mě to dojímalo k slzám. Nejkrásnější na tom bylo to, že jsi dokázala skloubit pohádkovost, něhu a jemnost s faktickými údaji o bylinkách, takže i úplný laik z videí určitě pochopí, jak bylinku poznat a na co je dobré ji použít.
Kurz moc doporučuji všem, kteří se chtějí o bylinkách naučit o hodně víc, než co dokáží všechny dostupné bylinkové kurzy a herbáře. To se nedá předat. To se musí vidět.

Marie Helen , www.mariehelen.cz

“ Ačkoliv jsem poměrně zkušená, objevila jsem pro sebe spoustu nového.

 Divoženka v kuchyni

Milá Heleno, děkuju ti za krásné provedení létem, poetické i praktické, každopádně velmi inspirativní. Ačkoliv jsem poměrně zkušená, objevila jsem pro sebe spoustu nového. Bylo krásné moct být součástí toho, jak o rostlinách uvažuješ, samotných i při tvoření s nimi. Těším se na pokračování.

Denisa, Divoženka v kuchyni

 

Jak bude kurz probíhat?

♡ každý týden lekce ve členské sekci –  PDF materiály ke stažení doplněné krátkými videojednohubkami

♡ každý týden e-mail ve vaší schránce s připomenutím tématu týdne a odkazem do členské sekce

♡ podpora ve FB skupině po dobu 4 týdnů

 

Kurz začíná 16. srpna 2021. 

BONUSY KE KURZU

 

Videojednohubky – Vzkazy rostlin – krátká povídání „od rostlin“ v energetickém a meditačním  napojení na rostliny v hodnotě 800Kč 

PDF  8 letních prázdninových týdnů s dary rostlin a energií léta v hodnotě 800Kč

 

 

 

NAUČTE SE KOUZLIT OVOCNÉ A BYLINKOVÉ OCTY A ZPRACUJTE DARY LÉTA A PODZIMU. 

Kurz s bonusy  v celkové hodnotě 4424Kč, stojí 2824Kč.

Nyní pouze pro vás za velmi zvýhodněnou předprodejní cenu 1654Kč.

Dny

:

Hodiny

:

Minuty

:

Vteřiny