Objev šťavnatý svět octové fermentace

Živá a divoká kouzla  fermentace octů z ovoce a bylin

22.7. 20:00h, vstup zDARma

  ♡ 

Nevíte už jak se popasovat s letní hojnosti ovoce a bylinek?

♡ 

Všechny ty marmelády a kompoty už vám přijdou těžkopádné, nechce se vám s nimi v horku vařit a stejně už jich je víc, než celá rodina za rok sní?  

Některé ovoce je tak kyselé, když se zavaří, že to bez hromady cukru ani není dobré? Takhle jste si tedy soběstačnost nepředstavovala – kila cukru…

Máte taky ve snaze o co největší soběstačnost každoročně přecpaný mrazák a stejně je ovoce víc, než zvládnete zpracovat?

Pojďte během webináře objevit, jaké úžasné výhody má domácí octová fermentace.

V miniworkshopu k webináři vám na jednoduchém příkladu ovocného octu povím a ukážu, jak jednoduše se do ní můžete pustit samy doma.

Jak by se vám líbilo:

 ♡ 

tvořit svou soběstačnost s letními a podzimními dary rostlin intuitivně, lehce a hravě?

♡ 

vědět, že plody a byliny neprošly tepelnou úpravou a je v nich zachována životadárná energie přírody?

cukrem nakrmit raději octové kvasinky a po celý rok si užívat delikátní jemnou kyselost, chutě a vůně široké palety lahodných domácích octů?

Proč se mnou?

♡  Rostliny a jejich dary jsou mou celoživotní láskou a vášní, zkoumám je, experimentuji si s nimi a učím se o(d) nich. O rostliny se zajímám už 30 let.Učím se každý den a stále budu, jsou pro mne nekonečným zdrojem inspirace.

♡  Učím se a studuji knihy a materiály od tradičních českých bylinářů i zahradníků i od současných českých a zahraničních autorit v práci s léčivými a jedlými bylinami, lokálními a sezónními surovinami i v zahradničení a pěstování rostlin.

♡  V naší kuchyni se od jara do podzimu stále něco suší, nakládá, kvasí, fermentuje. Žiju tím, i když zatím bydlíme v malém bytě (aneb jestli nemáte vlastní zahradu, není to překážkou).

♡ Mám tři malé děti a konzervativního muže – svoje experimentální výrobky testuji právě a výhradně na nich (pokud nepočítám sama sebe).